Spiltrap

Een sieraad in iedere omgeving

Spiltrap

Bent u op zoek naar een spiltrap? Dan bent u bij Siertrappen.nl aan het juiste adres! Bij ons vindt u liefst zes verschillende soorten spiltrappen, die u naar eigen smaak kunt samenstellen. Kiest u voor decoratieve stootborden of niet? Wel of geen bordes? Met een spiltrap van Siertrappen.nl voegt u een absolute blikvanger toe aan uw interieur!

Wat is een spiltrap?

Een spiltrap wordt ook wel een draaitrap genoemd. De traptreden draaien om de spil heen waardoor de trap in een klein trapgat past en weinig ruimte in beslag neemt. De spil dient als constructie en draagt de traptreden. De spiltrappen in ons assortiment kunt u zowel binnen als buiten plaatsen. Meer weten? Hieronder leest u meer over onze elegante gietijzeren siertrappen.

Goed om te weten: een spiltrap hoeft niet gelast te worden! Onze trappen hebben een optrede naar wens.

Meer weten over onze spiltrappen? Neem contact op!

Het verschil tussen een spiltrap en een wenteltrap

Hoewel beide termen geregeld door elkaar gebruikt worden en wij op onze site ook een spiltrap bedoelen als we over een wenteltrap schrijven, zijn het officieel twee verschillende soorten trappen. De belangrijkste overeenkomst is dat zowel de spiltrap als de wenteltrap in een spiraalvorm omhoog lopen. Hiermee verschillen ze sterk van de ‘reguliere’ steektrap, die recht omhoog loopt.

Maar waar het woord ‘wenteltrap’ wellicht de suggestie wekt dat deze zich ergens omheen wentelt, is dit niet het geval. De ruimte aan de binnenzijde van een wenteltrap is volledig open. Een spiltrap daarentegen draait wél om een pilaar in het midden heen: de spil. Vaak zijn de treden aan deze spil bevestigd.

Prachtige en elegante gietijzeren siertrappen

Wij leveren prachtige, elegante gietijzeren spiltrappen. Modellen Sofia en Leda zijn populaire gietijzeren spiltrappen waarmee u meer sfeer in een ruimte kunt creëren. Model Sofia oogt buitengewoon elegant door de prachtige lichtinval. Op zoek naar spiltrap voor op kantoor, in een winkel of in een grote ruimte? Bekijk dan eens model Leda. Leda is het grootste model spiltrap van Siertrappen.nl met een diameter van 210 cm. Toch oogt deze trap elegant dankzij de prachtige lichtinval.

Zoektocht naar de juiste spiltrap

Benieuwd naar onze spiltrappen? Bekijk dan eens onze fotogalerie. Heeft u een spiltrap op het oog, maar weet u nog niet of de spiltrap wel in de desbetreffende ruimte past? Bekijk dan de specificaties van onze siertrappen. Bij de specificaties ziet u onder andere wat voor diameter een spiltrap heeft. Zo weet u ook meteen of een siertrap van Siertrappen.nl wel mogelijk is in bijvoorbeeld uw woning.

All-in, half way of your way

Wij bieden u drie mogelijkheden bij de aanschaf van een spiltrap: All-in, Halfway en Your way. Met All-in zorgen wij ervoor dat de trap wordt gecoat in uw gewenste RAL kleur. De trap wordt vervolgens ook geplaatst door een van onze ervaren monteurs. Halfway betekent dat u de trap in losse onderdelen bij ons afneemt. De losse onderdelen coaten wij van te voren in een gewenste RAL kleur. Wilt u de spiltrap zelf coaten en plaatsen? Dan kunt u kiezen voor Your way. Met deze mogelijkheid bestelt u alleen de trap bij Siertrappen.nl.

Spiltrap met of zonder bordes

Bij aanschaf van een spiltrap heeft u de keuze om deze al dan niet van (een) bordes(sen) te laten voorzien. Vooral bij hoge trappen kan dit een zeer functionele toevoeging zijn. Het bordes functioneert dan namelijk als rustpunt. Bij trappen die een hoogteverschil van meer dan vier meter overbruggen is het plaatsen van een bordes zelfs verplicht. En daarnaast ziet het er ook gewoon chique uit!

Spiltrap als vluchttrap

Geregeld wordt een spiltrap ook als vluchttrap gebruikt. Door zijn vorm leent de spiltrap zich hier immers uitstekend voor. De draaitrap neemt weinig ruimte in en is daardoor relatief onopvallend. In geval van paniek heeft u met een spiltrap ook het voordeel dat deze niet recht naar beneden loopt. Een eventuele valpartij wordt door de bochten in de trap al gauw onderbroken. Het plaatsen van bordessen biedt nog extra veiligheid.

Wat kost een spiltrap?

De kosten van een spiltrap hangen vanzelfsprekend af van de afmetingen van de trap. Daarnaast zijn er enkele optionele onderdelen van de trap, zoals bordessen en stootborden, die de prijs kunnen drukken of juist doen oplopen. Daarnaast hebben we verschillende modellen trappen. De voordeligste zijn verkrijgbaar van €899 per hoogtemeter.

Draaitrap

Naar de spiltrap wordt ook dikwijls verwezen met het woord ‘draaitrap. Veel mensen gebruiken de termen spiltrap en draaitrap door elkaar heen. Ook wanneer u op zoek bent naar een draaitrap, kunt u contact met ons opnemen!

Spiltrappen bestellen bij Siertrappen.nl

Spiltrap bestellen bij Siertrappen.nl? Wij helpen u graag verder met het vinden van een geschikte spiltrap voor in een woning, restaurant, kantoorpand of andere ruimte. Wilt u langskomen in onze showroom? Mail of bel ons dan voor een afspraak. Onze showroom is gevestigd aan de Marienhoef 10B in Ermelo. Wij brengen u op de hoogte van onze mogelijkheden en adviseren u graag over onze elegante spiltrappen. Ga voor een echte eye-catcher en kies voor een spiltrap van Siertrappen.nl!

Neemt u gerust contact met ons op voor advies!

Wij denken graag met u mee

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.