Wenteltrap Haarlem

Een sieraad in iedere omgeving

Wenteltrap Haarlem

Wenteltrap in Haarlem kopen?

Pure schoonheid en een vleugje romantiek: een gietijzeren wenteltrap geeft uw woning in Haarlem een schitterende, klassieke uitstraling. Was uw trap voorheen slechts een praktisch middel om van beneden naar boven te komen en andersom? Een wenteltrap in Haarlem betekent een stukje interieurdesign waar u en uw bezoek vol bewondering naar zullen blijven kijken. Ga dus ook voor een wenteltrap in Haarlem van Siertrappen.nl!

Goed om te weten: Een wenteltrap hoeft niet gelast te worden! Onze trappen hebben een optrede naar wens. Wij leveren de siertrappen in heel Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Wij hebben al wenteltrappen geplaatst in Haarlem, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Baambrugge, Brugge, Brussel, Den Haag, Eemnes, Gent, GroningenKampen, Maastricht, Rotterdam, Udenhout, ZutphenZelhem en Zwolle. Ook andere bestemmingen zijn bespreekbaar.
 

Wat is een wenteltrap?

Waar we op deze pagina verwijzen naar een wenteltrap in Haarlem, bedoelen we eigenlijk een spiltrap. Zoals de naam al doet vermoeden loopt een wenteltrap niet recht, maar wentelt zich als een spiraal omhoog. De spiltrap – waarnaar wij hier dus verwijzen met wenteltrap – kenmerkt zich daarbij door de paal in het midden van de trap: de spil. Hieraan zijn de treden bevestigd. De wenteltrap in zijn oorspronkelijke betekenis heeft echter een denkbeeldige spil: het schalmgat. Hierbij zweven de treden als het ware.

Waaruit bestaat een wenteltrap?

Kiest u voor een wenteltrap in Haarlem, dan bestaat deze uit verschillende onderdelen. Allereerst is er de spil, waaraan dus de treden aan de binnenkant bevestigd zijn. Aan de buitenzijde zitten ze vast aan de buitenboom, ook wel de wang geheten. Er kan ook nog sprake zijn van een keepboom. Dit is een ondersteunende boom die onder de traptreden doorloopt. Verder kan een wenteltrap een of meerdere bordessen hebben. Dit zijn plateaus die als rustpunt halverwege de trap fungeren. Tot slot heeft een wenteltrap – indien gewenst – stootborden. Deze dichten de ruimtes tussen de treden.

Waarom een wenteltrap plaatsen in Haarlem?

In principe zijn er twee voorname redenen om ervoor te kiezen een wenteltrap te plaatsen in uw woning in Haarlem. De eerste is het reeds eerder aangehaalde designaspect. Een wenteltrap is een ware blikvanger en geeft uw interieur iets extra’s. Maar daarnaast kan een wenteltrap in Haarlem ook uit praktische overwegingen een goede keuze zijn. Doordat de trap al draaiend stijl omhoog loopt, neemt deze relatief weinig ruimte in. Een groot voordeel wanneer u bijvoorbeeld een kleine hal heeft.

Waarmee dient u rekening te houden?

Bij het uitkiezen van een wenteltrap voor u in Haarlem is er een aantal zaken om rekening mee te houden. Uw trap zal immers op maat gemaakt moeten worden, afhankelijk van de ruimtes waartussen u de trap wilt (laten) plaatsen. Denkt u daarom om de volgende aspecten:

De grootte van de vloer

Onze wenteltrappen in Haarlem zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het model Paris kunt u bijvoorbeeld bestellen met een diameter van 105, 125, 145 of 165 centimeter. Het behoeft weinig uitleg dat de grootte van de vloer waarop de trap geplaatst wordt hierbij een grote rol speelt. De vuistregel is dat deze tenminste tweemaal zo groot dient te zijn als de diameter van de trap.

De kwaliteit van de vloer

Een gietijzeren trap is relatief zwaar en wordt bovendien daags meerdere malen belast, wanneer iemand naar boven of beneden loopt. Uw vloer dient dit gewicht aan te kunnen en stevig genoeg te zijn. Denk hierbij ook aan de ondervloer: deze moet eveneens stabiel zijn.

De grootte van het trapgat

Dat de grootte van het trapgat bij het plaatsen van een wenteltrap in Haarlem van belang is, lijkt vanzelfsprekend. Toch dient u er rekening mee te houden dat de trap er niet alleen doorheen kan, maar dat u aan weerszijden ook nog wat ruimte overhoudt. U wilt bijvoorbeeld uw hand om de trapleuning kunnen leggen. Tel voor het trapgat daarom altijd zo’n tien centimeter bij de diameter van de spiltrap op.

Kies ook voor een wenteltrap in Haarlem

U kunt er eigenlijk niet meer omheen: een spiltrap is net dat vleugje klassiek design dat uw interieur zal verfraaien. Bekijkt u daarom gauw ons aanbod en laat u inspireren. We kunnen ons voorstellen dat de keuze lastig is of dat u wellicht nog andere vragen heeft. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen. Wie weet staat er binnenkort ook bij u zo’n schitterende wenteltrap in Haarlem!

Neemt u gerust contact met ons op voor advies!

Wij denken graag met u mee

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.